fredag 4 april 2014

Begreppen mjukt och hårt

De yngre eleverna har arbetat mycket med sinnena.
Detta tillfälle på bilden, handlar om vad som känns mjukt och hårt.

"Bästa dagen i mitt liv"

Den 24/3 åkte de äldre eleverna till Tekniska museet för att besöka tema energismart. Innan besöket hade eleverna fått svara på några frågor om energianvändning i hemmet och elevernas sammanställning togs med till besöket.

Under besöket fick eleverna undersöka och lära sig om flera olika energikällor och ett spännande redovisningsarbete har pågått hos eleverna efter besöket.
På vägen hem uttryckte en elev att  - det här var bästa dagen i mitt liv!
Ett lyckat besök är sammanfattningen!

Speedwaydag 4/4

De äldre eleverna har utarbetat sin egen religion och under redovisningens gång har vi jämfört med andra religioner. Följande ord och begrepp har de fått tänka kring - helig plats, helig skrift, en gud/flera gudar, högtider, sånger och mycket mer. Religioner har olika högtider och därför var det speedway dagen idag uti från en elevs religion. Alla elever tittade på speedwayfilmer och fikade till denna högtidsdag. I maj kommer Star wars dagen.


För att eleverna ska tillgodo se sig både analog och digital klocka finns det nu uppsatt även en digital klocka i klassrummet. Det är flertalet informations material, ex busstidtabeller, tv tablåer som är med digital tid och därför bra att kunna. För våra elever är det viktigt med visuella hjälpmedel för att lättare förstå tidsuppfattning.