onsdag 29 maj 2013

IP spelen Särskolan

Idag har vi varit till Norrtälje och tävlat i friidrott! Flera skolor och många elever var där tillsammans. IP spelen har numer blivit en uppskattad tradition för våra elever i Norrtälje kommun. Tack för det Åke Enstöm!








 























 
 

tisdag 28 maj 2013

Problemlösning

Spännade med problemlösning! Vi ska hjälpa piraterna med skatten. Många problem att utforska och lösa. Eleverna försöker att lösa detta tillsammans. Idag klarade vi tre banor. Många är kvar! Man kan välja vilka banor och svårighetsgrad. Appen heter Happi & The Pirates - Stavning, matte och hjärngympa.

Teknik

Teknikövnig, idag prövade vi att göra fler olika övningar. Någon jobbade med magnetsim andra skulle koppla ett tjuvlarm. Vi jobbar utifrån boken "101 Experiment" Elektromagneten i tekniken.


måndag 27 maj 2013

Värdegrundsarbete

Bilden hämtad från Clker.com






Viktigt ämne på vår samling idag, kompisar. Hur ska en bra kompis vara? Vi såg på filmen "Emanuel sviker sin kompis". Filmen tar upp känslor och väcker viktiga tankar om hur man vill att en kompis ska vara. Hur är "jag" som kompis?

http://www.ur.se/Produkter/155118-Vara-vanner-Emanuel-sviker-sin-kompis

Engelska sånger

På vår engelska lektion idag har vi sjungit om alfabetet. och om hur djuren låter. Enkla och roliga animerade engelska filmer i undervisningen. Alla våra elever vill vara med!

















söndag 26 maj 2013

Välkomna till GS klassens blogg!



Vi har precis startat vår blogg och här kommer vi att presentera vårt arbete framöver.


Bilden hämtad från ClipArt